مزایای درمان با ترکشن
ترکشن و ایجاد کشش در ستون فقرات، با اعمال فشار منفی بر روی دیسکها و مفاصل، به آنها این امکان را میدهد تا در حالت استاندارد خود قرار گیرند. بنابراین دیسکهایی که دچار فتق و بیرونزدگی شدهاند به حالت اولیه خود بازگشته و به سایر نقاط ستون فقرات بیمار فشار وارد نمیکنند.
مزایای استفاده از این روش درمانی، افزایش عملکرد و تحریک پذیری مفاصل خلفی و مفاصل است، افزایش خاصیت کشسانی رباطها، بازگرداندن حرکت ستون فقرات به حالت اولیه و افزایش آبرسانی و تغذیه دیسک است.
عوارض ترکشن
علاوه بر مزایای چشمگیر و درمان بسیاری از بیماریهای مرتبط با ستون فقرات، عوارضی نیز به دنبال دارد. یکی از این عوارض ایجاد درد در حین کشش است. تراکشن در برخی موارد دردی را ایجاد میکنند که از درد اصلی بیمار شدیدتر است. به همین دلیل است که افراد مبتلا به پوکی استخوان و انواع خاصی از سرطان نباید از ترکشن برای درمان خود استفاده کنند. عارضه دیگری که ممکن است در این روش ایجاد شود تشدید اسپاسم عضلانی ماهیچه های کمر است. البته فیزیوتراپیستهای معالج برای این حالت آمادگی کامل داشته و در صورت بروز میتوانند به راحتی این حالت را برطرف نمایند.
ترکشن برای رفع چه بیماریهایی مفید است
بر اساس مطالعات انجام شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا، استفاده از روش ترکشن برای درمان بیماریهای زیر مفید است:
- بیرون زدگی دیسک
- برآمدگی و فتق دیسک
- بیماری فرسایشی دیسکها
- گیرافتادگی عصب
- بیماریهای مفاصل فاست
- گیرافتادگی شاخههای عصبی در ستون فقرات
- سیاتیک
- بیماری فرسایشی مفاصل (آرتروز زانو،آرتروز لگن، آرتروز آرنج)
- درد بازو
- درد پا
- کم تحرکی
- آسیبهای حاد و آسیب مزمن ناشی از فشارهای مکرر و مداوم
- عارضه سر و گردن به جلو
اقدامات لازم قبل از درمان با تراکشن
قبل از انجام ترکشن، فیزیوتراپیست معالج پس از معاینه بیمار و تشخیص نوع و شدت بیماری فرد، برای درمان فرد نقشه کامل درمانی تنظیم میکند. در برخی موارد فیزیوتراپیست ممکن است برای آمادگی بیمار جهت استفاده از ترکشن در درمان بیماری او، چند حرکت ورزشی را به او آموزش دهد تا پس از چند جلسه تمرین در منزل، برای ترکشن و کشش ستون فقرات آمادگی پیدا کند.
موارد منع استفاده از ترکشن درمانی
روش درمانی ترکشن و کشش ستون فقرات با توجه به وسعت کاربردی که در درمان بیماریها و افراد بیمار دارد اما برای زنان در طول مدت بارداری توصیه نمیشود. همچنین افراد با شرایط زیر نیز نباید از این روش درمانی استفاده کنند:
۱- افراد دارای شکستگی در اسکلت بدنی خود باشند
۲- افراد دارای تومور سرطانی
۳- افراد دارای آنوریسم آئورت شکمی
۴- افراد دارای پوکی استخوان پیشرفته
۵- افراد دارای ایمپلنت فلزی که در ستون فقرات فرد کار گذاشته شده باشد.
نتایج استفاده از ترکشن در درمان بیماریها
ترکشن، اغلب به عنوان روش درمانی مکمل برای بیماران مورد استفاده قرار میگیرد و با کمک سایر درمانهایی که در طول فیزیوتراپی فرد انجام میشود، نتایج خوبی به همراه داشته است. این روش درمانی با کاهش درد و از بین بردن فشار روی ستون فقرات فرد بیمار، باعث میشود تا فرد حرکات و فعالیتهای روزانه خود را بهتر انجام داده و روند بهبودی بیماری را تسریع ببخشد.
در استفاده از ترکشن و کشش ستون فقرات، بسته به نوع و شدت بیماری و تشخیص فیزیوتراپیست معالج، طول مدت درمان برای هر فرد متفاوت است و ممکن است برای برخی افراد نیاز به زمان طولانی تری برای درمان کامل نیاز باشد ولی در حالت کلی جلسات ترکشن بین ۲۰ تا ۲۴ جلسه با مدت زمانی بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در هر جلسه برای هر فرد خواهد بود.