
12 ژانویه چه کسانی به فیزیوتراپی نیاز دارند؟
همه افراد احساس درد عضلات را تجربه میکنند؛ این درد ممکن است ناشی از ورزش یا آرتروز باشد. اغلب دردهایی که ما تجربه میکنیم موقتی و گذرا هستند و معمولا با استفاده از مسکنهای معمولی برطرف میشوند اما برخی از انواع درد ممکن است نیاز به ارزیابی و درمان توسط یک فیزیوتراپ داشته باشند.
فیزیوتراپی چیست؟
فیزیوتراپی بخشی از مراقبتهای پزشکی است که با استفاده از روشهای فیزیکی مانند حرکت و ورزش بر ارزیابی و درمان افراد آسیب دیده، بیمار یا ناتوان متمرکز است. فیزیوتراپی با استفاده از سبک زندگی و شرایط فردی، رویکردی جامع را به منظور حفظ سلامتی، جلوگیری از بیماری و کنترل درد در نظر میگیرد.
فیزیوتراپیستها متخصصانی بسیار آموزش دیده و ماهر هستند، بسیاری از آنها در زمینههای مختلفی تخصص دارند که در ادامه به آنها اشاره شده است.
- قلب و عروق: به عنوان مثال به توان بخشی افرادی که دچار حمله قلبی شدهاند کمک میکنند.
- تنفسی: کمک به افراد مبتلا به بیماریهای ریوی مانند آسم
- مغز و اعصاب: توان بخشی به افرادی که دچار سکته مغزی شدهاند و یا به بیماریهایی مثل MS مبتلا شدهاند.
فیزیوتراپی برای بسیاری از مشکلات و شرایط میتواند مفید واقع شود و از این نظر محدودیت خاصی ندارد. تقریبا همه دردها، ضعف و آسیبها با فیزیوتراپی بهبود پیدا میکنند. همچنین هنگام از دست دادن عملکرد مثل کاهش حرکت اعضای بدن و یا ناتوانی در بالا رفتن از پلهها نیز میتوان از فیزیوتراپی کمک گرفت.
برخی از علائم و دردها اگر بعد از مدتی از بین نروند و تسکین پیدا نکنند نشان دهنده این هستند که شما نیاز به فزیوتراپی دارید و برای بررسی آنها باید به یک فیزیوتراپ مراجعه کنید. از جمله این علائم میتوان به کمردرد، درد در قسمتهای مختلف بدن و درد مفاصل اشاره کرد.
نشانههایی که باید مراقب آنها باشید
اولین علامتی که میتواند نشان دهنده لزوم مراجعه به یک فیزیوتراپ باشد در اغلب موارد درد است. با این حال، درد بسیار شدید لزوماً به معنای جدی بودن مشکل نیست. متخصصان در این زمینه میگویند: شدت درد اغلب نشان دهنده شدت آسیب نیست و اینکه شما درد بسیار زیادی را تجربه کنید در حالی که به بافتها و اعضای بدن شما آسیب کمی وارد شده باشد، امری غیر معمول نیست. در بسیاری از موارد، منشا درد هرچه باشد اغلب در خانه با مسکنهای بدون نسخه و داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن درمان میشود. با این حال، صدمات و یا مشکلاتی که مجدداً رخ میدهند یا برای چندین روز ادامه پیدا میکنند بیانگر این هستند که مراجعه به یک فیزیوتراپ برای شما میتواند مفید باشد. این دردها همیشه نشان دهنده مشکلات جدی و نیاز به درمان نیستند، اما مراجعه به فیزیوتراپ و ارزیابی میتواند به شما اطمینان دهد که جای نگرانی نیست و یا شما را در مورد اقدامات بعدی راهنمایی کند.
چرا باید به فیزیوتراپ مراجعه کنیم؟
فیزیوتراپها میگویند علائمی مانند درد، بیحس شدن برخی از نقاط بدن، کاهش قدرت یا دامنه حرکت نیز اغلب با گذشت زمان برطرف می شوند اما اگر این مشکلات روی کارهای روزمره شما تاثیر گذاشتهاند یا بیش از ۱۴ روز طول کشیدهاند، در این صورت فیزیوتراپی میتواند یک روش خوب برای تسریع در روند کاهش درد و یا بازیابی عملکرد باشد. انها همچنین میگویند که اگر در پاها احساس ناپایداری میکنید، در راه رفتن مشکل دارید یا در حرکاتی مانند خم شدن یا کارهای حرکتی عملکرد شما به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، ممکن است لازم باشد هر چه سریعتر به فیزیوتراپ مراجعه کنید. برخی از شرایط نیازمند مراقبتهای فوری پزشکی هستند زیرا می توانند نشان دهنده این باشند که اتفاق جدیتر یا پیچیدهتری در جریان است. به عنوان مثال، اگر کمر درد همراه با از دست دادن احساس در دستگاه تناسلی یا اختلال درعملکرد جنسی، تغییر در عادت توالت، یا سوزن سوزن شدن و بی حسی در پاها دارید، در اسرع وقت با پزشک عمومی خود تماس بگیرید.
پس از بررسی و ارزیابی کامل از مشکل وعلائم، یک فیزیوتراپیست میتواند طیف وسیعی از روشها را برای کمک به شما به کار ببرد. فیزیوتراپیستها برای تعیین اینکه چه روشی را به کار ببرند، نه تنها آسیب و شرایط جسمی شما را در نظر میگیرند بلکه به سبک و شرایط زندگی و چگونگی تناسب هر برنامه درمانی در زندگی روزمره شما توجه میکنند. این امر به طور حتم نوعی از آموزش را شامل خواهد شد. به عنوان مثال، توصیههایی در مورد اصلاح وضعیت بدن در صورت کمردرد و گردن درد، یا اطلاعاتی در مورد شکل درست و ایمن بدن هنگام فعالیتهای مختلف.
فیزیوتراپی مناسب برای هر فرد
افراد معمولاً انتظار دارند كه به درمانهایي مانند ماساژ يا طب سوزنی نياز داشته باشند اما باید توجه داشته باشید که همیشه به این موارد نیازی نیست وعوامل کلیدی زیادی وجود دارند که میتوانند روی سطح درد یا عملکرد بدن تأثیر بگذارند. از جمله این عوامل میتوان خواب، رژیم غذایی، وضعیت سیگارکشیدن، سطح فعالیت و سایر عادات را نام برد. این عوامل تأثیر قابل توجهی بر نحوه سازگاری بدن با درد و آسیب و بهبودی دارند.
هر برنامه حرکتی و ورزشی متناسب با توانایی و محدودیتهای بیمار تنظیم میشود و هدف آن بهبود عملکرد، تحرک و همچنین کاهش درد است. بسته به ماهیت آسیب یا شرایط به وجود آمده، درمان ممکن است شامل تمرین یک قسمت خاص از بدن برای ایجاد قدرت، یا حرکت کل بدن برای بهبود تحرک عمومی باشد. ورزش فیزیکی مبتنی بر درمان را میتوان در آب انجام داد که به آب درمانی معروف است. در این روش درمان از آب به عنوان پشتیبانی و نوعی مقاومت برای کمک به بهبودی استفاده میشود. این نکته قابل توجه است که برنامههای ورزشی خاص برای بهبود علائم یا مشکلات خاص مفید هستند، و زمانی شما بهترین نتیجه را خواهید گرفت که این برنامه مخصوص شما و با توجه به تواناییهای شما طراحی شده باشد. مثلا ممکن است در بخشی از درمان فیزیوتراپیست به کمک دستان خود بدن و عضلات شما را حرکت دهد، این روش باعث بهبود جریان خون نیز میشود.
No Comments